Skip to main content

Ultraløb op til 80 km

Start kl. 05. Lørdag den 15. juni 2024. Maximum løbs-tid er 12 timer til kl. 17.

Gruppen startes på Avnstrup P-plads for at opnå en 600m ’prolog’, der sikrer løbets mulige superdistance på 80km. Derfra guides løberne med skiltning ind i skoven, til den første af op til 7 runder på løbets 4 forskellige ruter.

Musvågen Skovløb ultraløb har 3 mulige distancer: 52,8km (efter 5. rute: rød). 68,9km (efter 6. rute: gul). Og 80km (efter 7. og sidste rute: pink). Alle 3 ultraløbsdistancer hører under samme tilmelding og man kan beslutte efter 5. og 6. rute, om man fortsætter. Rækkefølgen på de 7 skovruter er følgende (læs om hver enkelt rute under kortet nedenfor)

Ruterækkefølgen:

Kilometer gennemført efter endt rute:

prolog

600

 1.

blå

5,6 km

 2.

rød

15,6 km

 3. 

gul

31,7 km

 4.

pink

42,8 km (marathondistancen)

 5.

rød

52,8 km (du kan kalde dig ultraløber)

 6. 

gul

68,9 km (42 miles)

 7.

pink

80 km – superdistancen !!!

Rækkefølgen angives desuden på en tavle i start- og målområdet, samt udleveres til løberne ved start.

Tilmeld dig her via Sportstiming

Løberne startes på app-tidtagning og overgår til alm. chip-tidtagning kl. 09. Afhentning af startnummer kl. 04.30 (når solen er lige ved at gå op ved skovbrynet :). Løbsbriefing kl. 04.50.

Der vil være væske og energi til brug før start, samt adgang til toiletter. Man skal være fyldt 18 år for at tilmelde sig ultraløbet.

Man skal medbringe bælte eller dunke med min. 1 liter vand; evt. energi til at supplere depoternes beholdning; samt obligatorisk sikkerhedsudstyr til hele turen: mobiltelefon, alufolie, fløjte, 2m bandage og 3 stk. plaster. Samlet kort over ruterne og placering af depoter:

Musvågen Skovløb rutekort m. start og mål

HM alle 4 ruter

* Blå rute er målt til 5 km, est. 80 højdemeter.

Ruten er et udfordrende medley over Det Hvide Spor, et af Danmarks bedste singletrack MTB-spor, og omkringliggende stier med mange sving og små stigninger. Vi anbefaler trailsko.

* Rød rute er målt til 10 km, est. 210 højdemeter.

Ruten forløber på skovens smukke spor ”Ridestien”, som tager løberne helt væk fra de vante veje og ud på en fed løbeoplevelse med skovbund, sten og grene. Vi anbefaler trailsko.

* Gul rute er målt til 16.1 km, est. 370 højdemeter.

Ruten begiver sig over Gyldenløveshøj udfordringen på godt 125m til toppen, der er kunstigt anlagt omkring 1700tallet. Skovløbets længste rute byder på smukke strækninger, udfordrende trailstier, nogle brede skovstier, skovbund og en del op- og nedture ;). Vi anbefaler trailsko.

* Pink rute er målt til 11.1 km, est. 250 højdemeter.

Ruten tager Valborup runden og har både Skjoldungesti, Avnsø og mere åbne vidder på sin vej. En god blanding af smalle spor med variabelt underlag og passager med brede stier. Vi anbefaler trailsko.

Målingerne af ruternes distancer og højdemeter (stigning/fald) er foretaget på flere GPS’er og forefindes som gennemsnit af resultaterne ved løb i midten af rutens spor. Variationer på +/- 1-3% kan opleves. Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer, for at sikre at ruten er fremkommelig på løbsdagen.

Ruterne udgår fra samme start- og målområde, og derfra ud i hver sin del af Bidstrup Skovenes store område. Når man påbegynder en ny rute, har man således passeret målområdet, hvor ens løbstid registreres.

Tilmeld dig her via Sportstiming

Bliv (gratis) medlem
Tilmeld dig nyhedsbrev!