Skip to main content

Musvågen Skovløb

Stort skovløb i smukt og kuperet terræn - lørdag den 15. juni 2024

Vi gør det igen - nu for 3. gang! Hvalsø Løbeklub afholder Musvågen Skovløb 2024 - efter endnu en succes i 2023.
Begiv dig ud på 5 ∙ 10 ∙ halv- ∙ hel- ∙ eller ultramaraton på op til 80 km i smukt og kuperet skovterræn.

Løbet foregår i Bidstrup Skovenes fantastiske og stærkt kuperede landskab. De længste distancer kommer til at prøve kræfter med Sjællands højeste punkt: Gyldenløveshøj.

Der er 4 forskellige og grundigt afmærkede ruter som tilsammen forløber over 42.2 km varieret terræn; mange smalle spor med variabelt underlag og nogle passager med brede stier.

Løbet starter i skoven – og bliver derude. Der er gode højdemeter at hente i det sjællandske højland.
Du kan godt glæde dig!

Tilmeld dig her via Sportstiming

Find Musvågen Skovløb på Facebook.

Ruterne:
De 4 skovruter er grundigt markerede med forskellige farver flag. Under hver løbsdistance her på hjemmesiden, kan du læse mere om ruterne, placering af depoter - samt kort over ruternes forløb inde i skoven.

Her er en kort skitsering af ruterne og nogle af de signatursteder, du kan glæde dig til at se undervejs:

 • Den blå. 5 km. Et udfordrende medley over Det Hvide Spor, et af Danmarks bedste singletrack MTB-spor, og omkringliggende stier med mange sving og små stigninger.
 • Den røde. 10 km. ”Ridestien” tager løberne helt væk fra de vante veje og ud på en fed løbeoplevelse med skovbund, sten og grene.
 • Den i pink. 11.1 km. Valborup runden har både Skjoldungesti, Avnsø og mere åbne vidder på sin vej. En god blanding af smalle spor med variabelt underlag og passager med brede stier.
 • Den gule. 16.1 km. Gyldenløveshøj udfordringen er godt 125m på toppen, der er kunstigt anlagt omkring 1700tallet. Skovløbets længste rute byder på smukke strækninger, udfordrende trailstier, nogle brede skovstier, skovbund og en del op- og nedture ;).

Ruterne udgår fra samme start- og målområde, og derfra ud i hver sin del af Bidstrup Skovenes store område. Hver gang en ny rute påbegyndes har man således passeret målområdet, hvor ens løbstid registreres.

20220524 højdemeter musvågen 02

Distancer og start:
Startsted er Avnstrup (Se oversigtskort).
Parkering ved og omkring Center Avnstrup, Avnstrupvej 1 4330 Hvalsø. Der er vejvisning og skiltning fra parkeringsområdet til start inde i skoven, en lille kilometer til fods.

Se beskrivelse af hver løbsdistance her:

Tilmelding og priser:

Tilmeld dig her via Sportstiming

 • Ultraløb op til superdistancen på 80 km: kr. 385,-
 • Maraton 42.2 km: kr. 265,-
 • Halvmaraton 21.1 km: kr. 195,-
 • 10 km: kr. 125,-
 • 5 km: kr. 85,-

Alle priser er ex. tilmeldingsgebyr til Sportstiming på 15 kr.

Som deltager får du:

 • ✔ En fuldstændig skøn dag i skoven hvor vi nyder naturen sammen.
 • ✔ En helt specielt flot Musvågen-Skovløb-medalje
 • ✔ Placering på officiel resultatliste og mulighed for at udskrive diplom efter endt løb
 • ✔ En lille taburetceremoni og en stor klapsalve til hver af de 5 distancers tre hurtigste mænd og kvinder.
 • ✔ En mulighed for at blive hængende til fælles hygge og lidt let forplejning i målområdet, når de sidste er sendt afsted og frem til løbets afslutning kl. 17.
 • ✔ Link til album med fine billeder fra en flot dag (vi forsøger at få alle med, men kan ikke garantere det)

Depoter og praktisk:

 • Der er hoveddepot i start- og målområdet, hvor der vil være både væske og energi til brug for hver ny påbegyndt rute. Ude på ruterne vil der være depoter for omtrent hver 5-7. km. Depoterne tilbyder energi i form af saft, frugt, chips og energibar. Flere af depoterne er ubemandede. 
 • Startfeltet opdeles således at der kontinuerligt kan komme løbere over måtten til deres næste rute, samtidig med at øvrige distancer startes. Vi beder om at alle er opmærksomme på at overholde afspærringerne, så vi sikrer løbeflow’et for alle deltagere.
 • Der er elektronisk tidtagning med chip integreret i startnummeret hos alle deltagere. Ultraløberne overgår fra app-tidtagning til alm. registrering kl. 09.
 • Som løber skal man selv orientere sig på ruten. Ruterne er grundigt markerede med flag (stukket i jorden) og snitslinger (hængt i hovedhøjde), med rutens respektive farve, samt vejvisere/minestrimmel/skiltning ved kryds og lign. Ophører markeringerne, er man løbet forkert og må vende om. Der vil ikke være angivelse af km ude på ruterne, men skulle man få brug for hjælp, er der opsat nummererede skilte med jævne mellemrum undervejs: ring til telefonnummeret som er angivet og oplys så nummeret du befinder dig ved.
 • I start/målområdet findes løbsteltet, hvor man får udleveret startnummer. Her er også et overdækket område til opbevaring af din taske mens du er i løb. Dit startnr. noteres på bagagesedlen og der vil være opsyn, men opbevaring sker på eget ansvar. For ultraløberne vil der være mulighed for at efterlade en taske i et separat telt ved hoveddepotet.
 • Der er mulighed for eftertilmelding eller evt. ændring af navn eller distance ved videresalg eller overdragelse af startnummer på dagen fra kl. 08 mod et ekstra gebyr på kr. 30,-.
 • Der er offentlige toiletter ved Avnstrup P-plads, samt opsat 2 stk. toiletter i start/målområdet.
 • Alle tilmeldte modtager email med opdateret og relevant information i ugen op til løbet.

Bemærk:

Tilmelding er bindende og pengene refunderes normalt ikke, hvis løbet afholdes som planlagt.
Deltagelse sker på eget ansvar og risiko.
Brugere af Bidstrup Skovene er underrettet om afholdelse op til løbsdatoen, men ruterne friholdes ikke alm. offentlig brug. Vi henstiller til at alle udviser hensyn til hinanden. Henstillinger fra løbsarrangøren skal respekteres.
Målingerne af ruternes distancer og højdemeter (stigning/fald) er foretaget på flere GPS’er og forefindes som gennemsnit af resultaterne ved løb i midten af rutens spor. Variationer på +/- 1-3% kan opleves. Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer, for at sikre at ruten er fremkommelig på løbsdagen.
Løbsarrangøren forbeholder sig ret til at foretage ændringer, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Du kan tilmelde dig lige til den 14. juni - men hvorfor ikke gøre det nu? :) Tilmeld dig her via Sportstiming
Vi glæder os meget!

Kontakt for yderligere info: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig her via Sportstiming

Bliv (gratis) medlem
Tilmeld dig nyhedsbrev!