Start
 
Hvalsø Løbeklub
Vi ses i farten
Lige nu: Parkstafet
 

Søg på hjemmesiden

Træning

Løb i Hvalsø Løbeklub

Kom godt i gang

Vi er en flok motionister, der samles om en eller flere løbeture i skovene omkring Hvalsø. Her er der plads til alle. De fleste træningslørdage møder cirka 30-60 op og tilbagelægger fra 5-20 km. Der løbes i forskellige hastigheder, og det kan jo være vanskeligt at finde vej i skoven de første gange, så henvend dig til en af os første gang du møder op, så vi kan finde nogen du kan løbe med. Alle nye er velkomne.
 

Moskva marathon 24. september 2017

Løbsberetning og en lille smule rejseoplevelse

Af Morten Harboe-Jepsen

Kl. 9.15, den 24. september 2017, gik startskuddet til Moskva Marathon fra den olympiske by. Maratonarrangementet afholdes blot for 5. gang – altså stadig et temmelig ungt løb.

Inden selve starten på maratonløbet oplevede jeg mange forskellige ting. Min deltagelse startede allerede for flere uger siden; med at få visum. Jeg ankom til Moskva fredag aften og fik mulighed for at besøge Den Røde Plads allerede sammen aften.

Den Røde Plads

Lørdagen mødte jeg op til det ”sociale løb” (et tilbud i stil med Berlin Marathon ”Breakfast-run”). Mødestedet var ved Lenin-statuen foran den olympiske arena. Der var mødt ca. 150 løbere op til løbet, som var på ca. 6 km. Tempoet var stille og roligt, og det viste sig at være en alletiders oplevelse og sigtning tur rundt i den olympiske by – alene rundt om arenaen var der 1 km – med bl.a. udsigt over floden Moskva med Goriki Park på den modsatte side.

Mødested for det sociale løb, kl. 10.30, lørdag den 23. september

Efter det sociale løb hentede jeg mit startnummer på Expo-udstillingen. Det er en noget anderledes oplevelse, når alt er skrevet på kyrillisk 😊, at finde mit navn på deltagervæggen måtte jeg fx opgive 😊

Der deltog løbere fra disse nationer

Væggen med deltagernavne

Expo-udstillingen indeholdt alt det som vanligt findes til større maratonløb – lidt pristjekgav det resultat, at priserne på løbeudstyr er sammenlignelige med priserne i Danmark.

Jeg fik også lejlighed til at kigge lidt på start- og målområdet, som er stort. Arrangementet er bygget op om adskillige forskellige løb – der var ud over marathon mulighed for at løbe 10 km og kørestols- og håndcyklerace. Ruterne var ikke helt sammenfaldene. Maratonløbet kunne desuden løbes som stafet-løb, hvilket 41 hold gjorde.

Sammen med mit startnummer fik jeg udleveret en t-shirt og adskillige vareprøver.

Start- og målområde (lørdag)

Selve maratonruten var tilrettelagt på den måde, at byen blev præsenteret på en lang strækning, hvor der ikke blev løbet noget sted 2 gange. Underlaget var asfalt og ca. 500 meter brosten. Asfalten var stort set hel ny – der var maksimalt 2 km gammel hullet asfalt, som allerede synes som at være klargjort til renovering. Ruten var vekslende mellem at være flad til bakker, der som oftest var sammenhængende med en stigning og efterfølgende et tilsvarende fald. Ruten var på 1.129 højdemeter.

Ved den samlede start var vi 8.000 maratonløbere (plus 41 stafet hold) og 13.100 10 km-løbere samt 20 kørestole/håndcykler.

På løbsdagen tog jeg metroen fra mit hotel, som var tæt på den Røde Plads, til startområdet, hvilket var nemt og en tur på ca. 40 minutter.

Det var et perfekt vejr, 15-18°C, høj flot himmel og ingen vind, hvilket holdt resten af dagen; dog steg temperatur til over 20°C hen på eftermiddagen.

 

Starten

Starten foregik forskudt i grupper. Hele ruten var afspærret i begge kørselsretninger, hvilket betød at vejene var forbeholdt maratonløbet, så der var relativt hurtigt efter starten rigtig god plads – sine steder var der mere end 10 vognbaner til rådighed. Langs hele ruten var der placeret politifolk med 25-50 meter afstand i begge vejsider – der blev således passet godt på os løbere. Alle tilkørselsvejene var blokeret af lastbiler fra vejservice - jeg har aldrig før set så mange fejemaskiner og servicelastbiler på en gang.

I startområdet mødte jeg uafhængig af hinanden 2 andre danskere – den ene var en del af en gruppe på 3 danskere. Vi var således i alt min. 5 danskere som deltog i løbet. Jeg mødte dog ingen af danskerne under eller efter løbet. Hovedparten af løberne – måske 98% - var russere, som i øvrigt både var søde, glade og hensynsfulde.

Der var god plads på ruten – bemærk afspærringen ved stikvejen (foto taget på vej hjem til mit hotel)

Ruten var disponeret på den måde, at flere smukke og historiske steder/bygninger blev ”præsenteret” undervejs, ligesom vi kom gennem både den morderne og gamle del af centrum. Vi løb en lang strækning langs med floden, hvor vi fra begge sider kunne se på Kreml og andre fantastiske bygninger, som flere af ”Stalinhusene”, Frelserkirken og monumenter som fx Peter Den Stores sømærke. Samlet en rigtig flot præsentation af byen og dens varierende bydele.

Rutekort

Udsigt til Kreml

 

Peter Den Stores monument

Ved 14 km mærket blev maratonløbene forenet med 10 km løberne på en strækning på ca. 2 km, det skete ved at vi løb på samme indfaldsvej med et lavt hegn mellem os. Depoterne, som var velfungerende, var der rigeligt af undervejs, hvor der blev uddelt vand, energidrik og frugt – for hver 5 km var der placeret depoter. Ved depoterne var der også toiletter. Antallet af toiletter kan dog med fordel udvides, da der opstod kø, idet både kvinder og mænd skulle deles – det kan foreslås at der med fordel opsættes pissoirer. Jeg måtte desværre selv forsøge mig 2 gange med at komme til at tisse, før det at lykkes mig at komme til – med et tidstab til følge 😊

Undervejes var det sparsomt med publikum, men til gengæld havde mange af hjælperne højt humør.

Mål - og stadig frisk!

Samlet synes jeg, at løbet var en fantastik oplevelse som var velafviklet og i gode omgivelser.

Efter endt løb, var der plads til at se byen og besøge flere museer. Familien var ikke med denne gang, hvorfor jeg de følgende 3 dage kunne dyrke min militærhistoriske interesse i fuldt omfang 😊 Jeg fik desuden løbet hver dag forskellige steder i byen – det bragte mig bl.a. over Den Røde plads, Gorki Park, Skulpturparken for kommunistisk ”kunst” m.m.

Jeg har ved flere lejligheder kunne følge byen gennem de sidste 25 år. I den periode er byen undergået en modernisering, således at Moskva i dag er en moderne og fantastik by, som er på niveau med mange europæiske storbyer, med et rigt udbud af særværdigheder, teater, spisesteder og shopping muligheder.

Jeg er allerede begyndt at præpare min familie til at tage med til Moskva næste gang – jeg vil nemlig meget gerne løbe turen igen- måske allerede næste år 😊

Morten Harboe-Jepsen 28. september 2017

----------------------

Stemningsbilleder (lille udvalg)

Afslutningsvis lidt billeder fra en spændene by, som det varmt kan anbefales at besøge.

 

Gym – det mondæne indkøbscenter på Den Røde Plads

Gym – En af i alt tre cityarkader

Den russiske ortodokse kirke på Den Røde Plads

Udsigt fra Kreml over på løbsruten – se foto i løbsberetningen af Kreml

Lys og musikshow på Bolshoi Teateret

 

Lidt fra skulptur parken med kommunistiske efterladenskaber

 

Udsigtsplatform i den netop nyåbnede Folkepark – der blev løbet på begge sider af floden på denne strækning. I baggrunden et af de i alt syv Stalinhuse i Moskva, hvor vi kom forbi de 5. Der findes i øvrigt yderligere et i henholdsvis Riga og Warszawa.  

Derfor løber jeg i Hvalsø Løbeklub

"Jeg har brug for aftaler: så kommer jeg afsted - møder dejlige mennesker- over årene store løbeoplevelser fra den første 5’er til kvindeløb i København til Marathon i New York. Det vigtigste er at komme ud året rundt og holde løbebenene igang. Håber jeg stadig kan,når jeg bliver 80!"
Gitte Vincents
Nytårsløbet
"Jeg løber i Hvalsø løbeklub, fordi jeg får nogle fantastiske oplevelser med de dejligste mennesker."
Charlotte Nylander
Cannonball
"Jeg løber i Hvalsø fordi det er dejligt uformelt - et sted hvor der er plads til alle, og hvor jeg har mødt nogle pragtfulde mennesker som gør, at jeg bliver hængende. Derudover, så skal vi jo ikke glemme, at vi den mest vidunderlige skov at løbe i."
Helle Pedersen
Vinterhalvmarathon
"Jeg startede i løbeklubben fordi det så meget sjovere og motiverende at løbe med andre, så tak Finn for at trække mig med."
Lars Karlsen
Sommerhalvmarathon
"Jeg løber, fordi det gør mig glad 🙂"
Jette Kongstad
Sommerhalvmarathon
"For mig er løbet en rigtig god måde at forene velvære, nydelse og samvær med andre ligesindede. Det er dejligt, at bevæge sig i naturen og få noget på opleveren samtidigt med at kunne nyde samværet med gode løbekammerater. Løbet stimulerer også mit konkurrencegen. Vi ses i farten."
Morten Harboe-Jepsen
Cannonball

Nyhedsbrev

Ønsker du at være medlem af Hvalsø Løbeklub (Medlemskab er gratis) eller bare holde dig opdateret med hvad der sker i klubben, så tilmeld dig vort nyhedsbrev.

captcha